OTKIDALI FUKARI ZALOGAJ OD USTA Pekarić: Sa računa „Merhameta“ servisirali su poligamiju i uživali razne privilegije i beneficije trošeći bezdušno i nezakon

Kao što se na harizmi  Alije Izetbegovića i njegove stranke nezasluženo bogate pojedinci i familije, tako se na harizmi rahmetli Edaha Bećirbegovića preko Merhameta bogate skorojevići!Zbog nezakonitosti i netransparentnosti u radu nekada nam zajedničkog „Merhameta“ Sarajevo. Zbog samovolje pojedinaca u njemu  i to od samog početka obnavljanja njegovog rada (od 1990. godine), i potpunog neuvažavanja organa u njemu, samovlasničkog i namjernog propuštanja zakonskog roka o registraciji (preregistraciji) udruženja, a onda i zbog otkrivanja pozamašnog kriminala. Početkom 2004. godine došlo je do sračunatog odbacivanja i ignoriranja merhameta, onih koji su tražili zakonitost, ravnopravnost i transparentnost u radu, a koji čine većinu merhameta u BiH zbog čega je u cjelini u „Merhametu“ u BiH počelo da se komplikuje stanje. Ovakvo stanje je dovelo do podjele na one koji su tražili zakonitost, ravnopravnost i transparentnost u radu, i na one koji su od „Merhameta“ napravili nažalost i na sramotu vlastiti biznis uz ministarske plate i mnoštvo drugih „privilegija“. Naravno sve na račun sirotinje, o čemu pored ostalog posve jasno govori nezakonito i kriminalno prikupljanje novca putem „humanitarnih“ kasa širom BiH.

Godišnji zajednički budžet „Merhameta“ Sarajevo iznosi 15 miliona KM, koji se osigurava u ime svih Merhameta u BiH, a kojim kasnije raspolaže isključivo Hajrudin ŠAHIĆ i njegovi dobro plaćeni poslušnici.

Zbog toga dolazi do golgote i progona „NEPOSLUŠNIH“ iz merhameta, uskraćivanjem pripadajuće kvote humanitarnih roba, novčanih sredstava, korištenje zajedničke imovine, uplate kurbana, angažuju se advokati za svaki kanton radi podnošenja tužbi protiv „NEPOSLUŠNIH“ u merhametu, kako bi im se zabranio rad i ukinuo naziv „MERHAMET“.

Potom se formiraju „svoji“ dvojni merhameti, jer Šahić i njegove dobro plaćene skutonoše smatraju da je „Merhamet“ njihov i da je njihovo ekskluzivno pravo da koriste naziv „Merhamet“, naravno sve opet na štetu sirotinje.

U toku naprijed rečenih ŠAHIĆEVIH „aktivnosti“ i njegovih poslušnika, a u cilju što dužeg „upravljanja i vladanja Merhametom“ i prikrivanja kriminala u njemu, organizuju se megalomanske i izmišljene razne akademije na kojima se nagrađuju „ugledni“ pojedinci (čast izuzecima), iza čijih je leđa sigurnije nezakonito djelovati. Naručuju se razni novinski članci, kolumne, i reportaže u novinama, televizijski razgovori i slično, a sve radi vlastitog veličanja i hvalisanja, zatim angažuju se „uglednici“-tezgaroši i sve to se naručuje  za pozamašne sirotinjske pare.

Pisanje knjiga o „Merhametu“ pune neistina, iskrivljenih činjenica o „velikanima“ sadašnjeg vremena humanista, koji njime dvadeset godina vladaju, organizuju neprirodna bjelosvjetska putovanja raznih „delegacija desperadosa“. Obmanjivački se zamajava javnost o gradnji ambulanti, škola, pekara i kuhinja (Bijeljina, Srebrenica, Travnik i slično), vrlo česti su mnogoljudni i raskošni teferiči – piknici u raznim gradovima, i to samo sa podaničkim merhametima, svakako i ovo je na račun sirotinje.

Za ovo što je razvratno i bestidno trošeno, naravno i što se i dalje troši na račun sirotinje, a zbog vlastitih interesa grupe vječitih „merhametlija“ i biznismena, koji radeći u „Merhametu“ stekoše ogromne nekretnine i pokretnu imovinu naravno i bijesne automobile sa vlastitim vozačima, školujući istovremeno veći broj djece po islamskih zemljama, pa čak pojedinci sa računa „Merhameta“ servisirajući višeženstvo i uživajući sve privilegije i beneficije koje im pruža bezdušno i nezakonito trošenje sirotinjskih novaca. Prema dosta pouzdanim računicama, moglo se kupiti za sirotinju preko 20 vagona brašna, a srazmjerno tome i drugih živežnih namirnica ulje, šećer, riža, začini i drugo), no sve je do „Merhameta“ Sarajevo, odnosno oligarha Hajrudina ŠAHIĆA i njegovih oligarhčića.

Međutim, i pored svega što smo doživljavali i doživljavamo po raznim osnovama od pojedinaca u „Merhametu“ Sarajevo koji nam je do ŠAHIĆEVOG dolaska na čelo i njegovog samovlašća bio zajednički, od početka 2004. godine nastojali smo i nastojimo da se na jedan civilizacijski i korektan način razgovorima i dogovorima prevaziđe ovo mučno i sramotno stanje u „Merhametu“ , u cjelini koga je zasigurno proizveo i proizvodi isključivo Hajrudin ŠAHIĆ, da uz međusobno uvažavanje i poštivanje potpuno otvoreno i ravnopravno dođemo do najboljeg rješenja po „Merhamet“ i sirotinju zbog koje uostalom i postojimo. No umjesto toga nažalost Hajrudin Šahić i njegovi poslušnici na najdrskiji način sve ovo odbacuju, sigurno svjesni da bi time sirotinja i humanizam bili na dobitku, a oni im mnogo čega uskraćuju, radi ličnih nezajažljivih apetita i ličnog bogaćenja i nezakonite koristi.

Radi lakše preglednosti i upoznavanja sa ovim do kraja sramnim, sračunatim i predugo trajućim slučajem „Merhamet“ koji se nečovječno i namjerno produžava i sve više usložnjava,  u ovom uvodu nećemo nastavljati daljnju hronologiju – opis ove bruke, ali umjesto toga usmjeravamo TUŽILAŠTVA, SIPU, SUDOVE, kao sve dobronamjerne istražitelje na pismo br. 04-6/04; zabilješke od 26.11.2008., 04.02.2009., 04.03.2009., 29.07.2011., i Rješenje Vrhovnog suda Federacije BiH br. 70 0 Ps 003326 12 Rev od 21.02.2013. godine; te Presude i očitovanja Ustavnog Suda BiH br. AP 1080/08 i br. AP-271/09 od 05.12.2012. iz čega se apsolutno jasno vidi kakvu su golgotu doživljavali i još uvijek doživljavaju „neposlušni“ merhameti, koliko trpi sirotinja, kao i to da su za svu ovu bruku i sramotu kao i kriminal i pljačku sirotinjskih para isključivi krivci Hajrudin ŠAHIĆ i njegova dobro plaćena potrčkala, ali vidjet će se i njihove obmane, neiskrenost, nedobronamjernost i licemjerstvo, svakako najprije Hajrudina ŠAHIĆA.

Molimo pojedine pripadnike nekih političkih stranaka, pojedine poslanike – zastupnike, pojedine uposlenike u institucijama i organima Federacije BiH, RS-a, i Bosne i Hercegovine da ne budu pristrasni.

Zatim da prestanu biti protiv bili kakvog oblika kršenja pozitivnih zakonskih akata, pravde i istine, protiv vladavine prava i protiv „Merhameta“ i sirotinje, jer da li to svjesno ili nesvjesno činili na određen način podržavaju u „Merhametu“ Sarajevo kriminal, nepravdu, nepotizam i mobing.

Zato umjesto toga pomozite nam da konstituišemo zajednički, savremen i ravnopravan „Merhamet“, registrovan na nivou Države BiH sa sjedištem u Sarajevu, na čijem čelu treba da budu istinske humaniste, pošteni i obrazovani ljudi, kakvi su bili njegovi osnivači i mnogi njihovi sljedbenici.

Pomozite nam da konačno prestane iživljavanje, kriminal i nezakonito bogaćenje preko leđa sirotinje Hajrudina ŠAHIĆA i malog broja dobro plaćenih njegovih poslušnika, a sirotinja koje je nažalost sve više nema šta da jede.

Pozivamo da se pridruže SDD-u i polože račune, "o upropaštenih 50 miliona KM, za koje se ne zna gdje su".

"Mi hoćemo da znamo gdje je taj novac. Šahić mora položiti račun u što je trošio novac, koliko je novca dobio, šta je s kurbanima kojih se 20.000 svake godine iz Australije uveze, gdje idu milioni KM ostvareni od tog prihoda.

Još jednom apeliramo na državne organe, posebno na Ministarstvo pravde, da postupi po najnovijim presudama, i Vrhovnog suda, i kantonalnog suda, i Apelacionog suda Brčko, te Ustavnog suda BiH izbriše HO Merhamet Sarajevo kao "nelegalnu organizaciju", stoji u otvorenom pismu kojeg je Osman Pekarić uputio nekim političkim strankama, Rijasetu IZ-e, te državnim institucijama.