LJILJANE NIJE SKINUO CARLOS NEGO ALIJA

Sarajevo, 6.5.2016. -- Nije tačna tvrdnja u tekstu s Web portala ¨PATRIA¨, da su ¨odlukom visokog predstavnika¨, himna RBiH, zastava i grb sa ljiljanima zamijenjeni današnjom zastavom i himnom, ¨zbog isključivanja Srba i Hrvata¨.  To je opasna laž.

Odluka Visokog predstavnika Carlosa Westendopa o zamjeni zastave i grba Republike Bosne i Hercegovine simbolima dejtonske BiH, tehničke je prirode - a ujedno je i dokaz diskontinuiteta državnosti napravljenog dejtonskim potpisom tj. dokaz je o krivičnom djelu dejtonske USTAVNE KAPITULACIJE kako je tada veleizdaju Alije Izetbegovića stručno definirao i dodatno elaborirao rahmetli prof. dr. Ibrahim Festić s Pravnog fakulteta u Sarajevu u svojoj skoro zabranjenoj analizi ¨Bosna i Ustav¨.  Tvrditi da je promjena zastave ¨politička volja¨ nekog Westendorpa je netočno na isti način kao npr. danas širiti famu o ¨neodlučnosti¨ aktualnog Visokog predstavnika, Valentina Inzka.  Naime, mandat Visokog predstavnika (odnosno ¨Svijeta¨) u BiH je isključivo da brani ¨Dejton¨ a ne da brani Bosnu!  A to nikako nije isto kao je što je ¨veliki mudrac¨ Alija pravdao svoj dejtonski potpis, koji će u konačnici postati, kako ispravno reče Lord David Owen u intervjuu za CNN krajem 1995., ¨kumulativ svih dotadašnjih potpisa na podjelu Bosne¨.

Internacionalna zajednica je već u početku vojne agresije priznala Republiku Bosnu i Hercegovinu! Bio je to ¨božji dar¨ ali koji je otišao do đavola kada je Alija Izetbegović pristao da pregovara o Ustavu s ilegalnom stranom, pri tome lažući da pregovara o miru.  Time je RBiH premjestio iz Poglavlja 7 Povelje UN (po kojem UN trebaju svojoj članici pružiti punu zaštitu, pa i vojnu) u Poglavlje 6 Povelje UN (po kojem UN trebaju svojoj članici pružiti humanitarnu pomoć jer je stanje u RBiH predstavljeno kao isključivo humanitarni problem).  RBiH je priznata silom prava jer je raspad SFRJ bio LEGALNA disolucija a ne ILEGALNA separacija (što je za mnoge novinare već viša matematika).  RBiH su priznali i povijesni saveznici Srbije - počevši od Grčke i Francuske pa do Ujedinjenog Kraljevstva i Ruske federacije - iako bi rado sve učinili da BiH zadrže u ¨asimetričnoj federaciji¨ sa Srbijom i Crnom Gorom, kako je pred priznavanje samostalnosti Bosancima i svijetu nudio Alija Izetbegović preko svog Irfana Ajanovića u Skupštini SFRJ.

Promjena simbola države ima sasvim druge korijene od podvale iz novinarske vijesti Web portala ¨PATRIA¨.  Od razumijevanja toga zavisi budućnost bilo kakve BiH pa i ove koju privremeno prihvata i RS.  Kod samostalnosti RBiH radilo se o sili prava proizašloj iz preambule zadnjeg legalnog Ustava SFRJ gdje je pisalo da ¨REPUBLIKE I AUTONOMNE POKRAJINE UREĐUJU SVOJE ODNOSE NA PRINCIPIMA SUVERENE JEDNAKOSTI¨.  Pred tom istinom pa i istinom da su pravne osnove samostalnosti AP Kosova ne u ¨separaciji¨ nego u ¨disoluciji¨ i jednake onim koje imaju republike u SFRJ, te ne vrijedi nikakva paralela koje se ¨politički eksperti boje¨ po principu paralelizma ¨kad je mogla separacija Kosova može onda i RS¨ (pa se nekom Dodiku nikad ne postavlja nikakav uslov).  Pred pravnom osnovom suvereniteta Republike BiH, svaka pa i eventualna ¨Badinterova politička volja¨ bila je nemoćna i tumačila je ispravno ¨pravo republika na somoopredjeljenje¨.  Napuštanje tog prava izlaženjem iz Ustava na pregovore o Ustavu je po definiciji napuštanje suvereniteta i SIMBOLA tog suvereniteta i državnosti Republike BiH i moglo je nastati samo NEZAKONITOM VOLJOM nekog u toj državi tko uzurpira pravo da o tom statusu odlučuje - a to je bio Alija Izetbegović!  Navodna ¨dobronamjerna¨ pisanja o napuštanju suvereniteta RBiH kao ¨volji Svijeta¨ koji je prema tim ¨dobronamjernim¨ piscima ¨prvo priznao Bosnu pa onda nije učinio ništa da je zaštiti¨, sakrivaju od javnosti istinu da je Svijet bio nemoćan (a jednim dijelom i obradovan od stane armije karijerista koja je tad nagrnula u Bosnu) pred ¨suverenom voljom¨ Alije Izetbegovića da ne samo potpisuje nego i predlaže modele podjele države kojoj je na čelu.  Takvo ¨dobronamjerno¨ Bernard Henry Levy-evsko divljenje Bosni kao ¨zemlji koje ne bi bilo da nije Alije¨ - a ustvari skrivanjem njegovog pretvaranja RBiH u dejtonsku uniju BiH i srpsku državu zapadno od Drine, RS - svjesno sakriva ISTINU da su suverenitet i atributi suverenosti Republike BiH kao što su, između ostalog, zastava i grb sa ljiljanima, izdani od strane Alije Izetbegovića a ne oteti od njemu i njegovim skutonošama dežurnog krivca kojeg zovu ¨Svijet¨ i ¨Međunarodna zajednica¨.  Sve to ¨dobronamjerno¨ pisanje poput ovog s portala ¨PATRIA¨, ustvari je usmjereno u korist opstanka RS, to jest, nametano javnosti u cilju protoka vremena da i vrijeme radi u korist RS koja ima za sebe fatalnu presudu za krivicu za genocid donesenu od strane Svjetskog suda 2007. godine - a što i Republiku srpsku i MIT O ALIJI i laž o krivici ¨Svijeta¨ čini osporivim i uništivim.

Ustavi su imperativne norme koje prestaju postojati ako se diskutiraju van pravnog prostora.  Jednom dobiveni i neupitni suverenitet, a time i zastava i grb kao simboli i komponente suvereniteta, diskutiranjem ustava su kompromitirani - pa su ustvari prestali postojati još od pregovora o Ustavu RBiH u sarajevskoj diplomatskoj rezidenciji Konak, 13. i 14. februara 1992., između Alije Izetbegovića, Radovana Karadžića i Mate Bobana, pa nadalje preko svih pregovora sa ilegalnom stranom u toku agresije.  Samim diskutiranjem Ustava RBiH, suverenitet je prenesen na agresora.  To uništenje suvereniteta i priznanja ¨Svijeta¨ kojeg je RBiH dobila 22. maja 1992. godine postavši 177. punopravna članica Organizacije Ujedinjenih Nacija, završeno je i legalizacijom genocida priznanjem Republike srpske nelegitimnom voljom Alije Izetbegovića - a ne voljom nikakvog ¨Svijeta¨ (kojeg promicatelji MITA O ALIJI zovu i ¨Međunarodna zajednica¨) i ne voljom nikakvog Westendorpa (¨Politika i Ustav¨, Edin Sarčević).

Alija Izetbegović, kao posljednji (a nikako prvi kako lažno govore i pišu čuvari MITA O ALIJI) predsjednik Predsjedništva Republike BiH, teškim je krivičnim djelom veleizdaje - formalno započete 14. februara 1992. u sarajevskoj rezidenciji Konak s kulminacijom novembra 1995. u Dejtonu - po tada važećem Ustavu Republike BiH (članovi 154 i 155) prihvatio suspenziju Republike BiH i osnivanje Republike srpske i Federacije BiH.  Tako - a ne voljom nekog Clintona - RBiH je umjesto države postala tek ¨ničija zemlja¨.  Ovakvi ¨novinarski¨ navodi o ¨krivici Svijeta¨ (Westendorpa), štetna su naklapanja koja uništavaju Bosnu više od granata jer oduzimaju onima koji Bosnu žele, osnovna oružja za njenu obranu a to je iskustvo, znanje i svijest o veleizdaji koja se desila.  Što je najvažnije, ovo laganje ¨na nivou jednostavne pameti fudbalskih navijača¨ oduzima svijest o ILEGALNOSTI te veleizdaje po referentnoj konvenciji o ugovorima kakav je dejtonski - Bečka konvencija o pravu ugovora, član 48, poglavlje Ništavost ugovora - kao jedinog načina da se Bosna možda odbrani i da se Bosni neki ¨Alija¨ nikad više ne ponovi.

Write a comment

Comments: 0