Bakir nije rastao u svili i kadifi, ali zato sada ima vile i milione

bakirova vila
bakirova vila

Nijedan od kandidata (za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH op.a.) nije rastao u svili i kadifi. To je bilo mjesto rezervisano za djecu komunističkih funkcionera, izjavio je između ostaloga Bakir Izetbegović, zamjenik predsjednika SDA u intervjuu za "Oslobođenje".

I istina. Nije odrastao u svili i kadifi. Ali zato je sada itekako umotan u svilu i kadifu. I živi što bi naš narod rekao "begovski". Nedavno je poručio i da građani BiH uopće ne žive loše, što očiglednog upućuje na činjenicu da dodira sa stvarnošću i siromaštvom koje hara zemljom, odavno nema.

Za neuke, koji mu vjeruju (ako ima još takvih) Izetbegović mlađi ima samo polovinu stana koji dijeli sa ženom i polovan automobil.Patetičnom pričom o teškom odrastanju i neimaštini, jer je bio sin političkog disidenta, pokušava se približiti običnom čovjeku, pridobiti glasove birača za sebe.

 Ne samo time kako je on skroman insan, već i porukama izrečenim u ovom intervjuu da će SDA ponuditi Alijin put, opet "udarajući" na emocije Bošnjaka kroz stihove pjesme "ja bih svjetlo zvao mrakom da te nije Alija". - Jebo li ga Alija

Sebija Izetbegović u luksuznom terencu a do neki dan konjska zaprega
Sebija Izetbegović u luksuznom terencu a do neki dan konjska zaprega

Ne treba sporiti zasluge koje SDA, a posebice njeni određeni kadrovi, ima u ratnom i poratnom periodu kad je riječ o Bošnjacima i državi BiH. Ogromna je zasluga i uloga Alije Izetbegovića. Ali, ako Sin nema ponuditi ništa novoga ovoj zemlji i ovom narodu osim onoga što je njegov otac radio i uradio, i kititi se samo njegovim političkim uspjesima, onda je bolje na prvom mjestu za državu Bosnu i Hercegovinu da se povuče iz političkog života. 

U svakom slučaju, Bakirov svaki istup u medijima pokaže da nije dorastao ne samo za poziciju prvog čovjeka SDA koju priželjkuje već godina, već i državničku poziciju. Ono čime se on hvali da je učinio za Bošnjake tokom proteklog četverogodišnjeg mandata bolje je da i nije spominjao. 

Jer sva pomoć Turske, bilo preko TIKA-e ili kreditnih linija ( lijepo nas zadužuje da vraćamo novac) ne dolazi zato što je Bakir sposoban. On obilato iskorištava veze na relaciji BiH-Turska koje je prvi izgradio Haris Silajdžić, a potom ih preuzeo Alija Izetbegović. Bakir se samo nastavio kititi tuđim perjem i do iznemoglosti koristiti svoje prezime i hvaliti se onim što je njegov otac uradio za Bošnjake i BiH. 

A ako već govorimo o Bakirovim zaslugama i uspjesima. onda se mora spomenuti da je to svakako vila na Poljinama, skupocjeni Mercedes koji vozi njegova supruga Sebija, dionice, talovi, provizije..... i nešto što nigdje se nikada nije dogodilo u bilo kojoj demokratskoj državi. 

Da supruga predsjednika države, tokom njegovom mandata napreduje u karijeri (ne svojim zaslugama) i da je on imenuje za direktoricu ni manje ni više nego javne zdravstvene ustanove. Takav presedan nigdje se još nije desio.

Write a comment

Comments: 0