IZETBEGOVIĆEV SRPSKI NOŽ

Bakir Izetbegović (SDA) je neprijatelj države Bosne i Hercegovine, teški posrbica koji nam na svakom koraku zabija nož u tijelo.  On nama u dole citiranom intervjuu podvaljuje kada kaže da se ¨svi moramo dići da zaustavimo referendum.¨  Šta znači ¨svi se moramo dići¨?!  To je neodređen i nemoguć zahtjev.  Time nas on ustvari priprema da kaže: ¨Eto naš narod neće da ratuje, pa šta smo mogli nego izgubiti pola BiH.¨  On nam zabija nož kada spominje oružane okršaje kao navodni spas od najavljenog referenduma u dejtonskoj državi, Republici srpskoj.  Time sa jedine moguće obrane - a to je nepriznavanje rezultata referenduma u institucijama (Skupštini BiH), što on vrlo lagano može uraditi - nas vodi u ćorsokak tražeći da se ¨svi dignemo¨.  Cilj mu je da se na kraju kaže: ¨Pa ako ih ne možemo vojno spriječiti (a zna se da neće biti nikakvih okršaja), onda nam nema spasa.¨  Bakir Izetbegović svjesno preskače realna i lakša rješenja a traži od Bošnjaka da ratuju, i to bez šanse na uspjeh jer rat ništa ne rješava.  Potpisima njegovog oca na izdajničke dokumente je stvorena RS, a ne ratom, jer rat su tada Srbi i Crnogorci gubili.
 

Dobra analiza, osim što nije tačno da Bakir Izetbegović uopće traži da se prijetnjom rata odgovori na provokaciju referenduma u Republici srpskoj (RS).  Nego je od svog tate naučio da prije velikih izdaja i kapitulacija treba davati, koristiti, izjave velikog patriote.  Pošto je značajno manje inteligentan od političkog genija izdaje, svog tate, u zadnjem dijelu izjave on je već priznao najavljeni referendum u RS (zabijajući nož u leđa čak i Inzku i ambasadorima Zapada u korist Rusa u PIK-u) rečenicom u kojoj kaže da OČEKUJE PRIJE SVEGA OD SRBA DA DONESU ISPRAVNU ODLUKU, a onda čak i ako se ODLUČE i održe referendum, on ih MOLI DA NE IDU DALJE, misleći na referendum o samostalnosti RS.  Očito da on kao i njegov tata suverenitet srpskog naroda stavlja ispred prava, po principu pravoslavlja "narod" Srbe pretpostavlja internacionalno pravnom suverenitetu države (nacije kao pravnog lica i nad-narodne i nad-etničke kategorije) iznad kontinuiteta Republike Bosne i Hercegovine a danas i bilo kakve BiH.  Za ovog predanog srbofila su Srbi ideal svijesti i podsvijesti kao i za tatu Aliju.  
 
Količina zla, stradanja i ljudskih tragedija bošnjačkog naroda i Bosne koja slijedi uskoro djelovanjem ovog srpskog jataka i kreatora kapitulacije Bosne a ne nikakve ratne prijetnje je neizmjerna.  Zadnje što će Bakir Izetbegović učiniti u vremenu koje dolazi nakon gore navedene kapitulacije je da će upravo on prihvatajući sve srpske uslove kao i njegov tata, to opravdati jednom "mudrošću" koja glasi "prihvatili smo kompromis da bi izbjegli rat".  Bakir maše ratnom izjavom, ratnom zastavom, samo za glupake koje misle da je Alija ratovao i branio Bosnu devedesetih godina.

Write a comment

Comments: 0