Povjesničar Josip Jurčević koji  je u emisiji Bujica prozvao Ivu Lučića da je radio za Udbu i protiv hrvatskih generala (a mi svi znamo da je to istina) a on je

Odgovorio na optužbe povjesničara Josipa Jurčevića koji ga je u emisiji Bujica prozvao da je radio za Udbu i protiv hrvatskih generala.

“Unutar znanstvene zajednice poznato je kako Josip Jurčević nije sklon radu s dokumentima.

On radije “divani”. Prilažem dokument koji je objavljen u Večernjem listu 13.11.2016. iz kojega je vidljivo kada, kako i na čiji prijedlog sam došao u MUP. Dodajem i 4 reakcije (pokušaja kompromitacije) srbijanskih medija na moje imenovanje i rad”, napisao je na svom Facebook profilu Lučić i dodao:

“Molim sve ovisnike o Bujici i Jurčevićeve poklonike da polako čitaju kako bi razumijeli što se u BiH dogodilo 18.11.1990. Onima kojima ni nakon toga nije jasno o čemu se ovdje radi neka mi se skinu sa zida. To vrijedi i za “mirotvorce” koji jako žale što se “naši” svađaju. Ja se ni s kim nisam svađao niti su gore navedeni moji”, napisao je Lučić na kraju objave.

Podsjetimo, Josip Jurčević je u jučerašnjoj emisiji Bujice iznio strogo povjerljivi dokument SIS-a iz rujna 1993. koji potpisuje Ivo Lučić, gdje teško kompromitira heroje obrane Bosanske Posavine generala Đuru Matuzovića i braću Iliju i Petra Vincetića te traži njihovu smjenu, kako bi olakšao Srbima ulazak na područje Orašja. Lučića je prozvao i da je radio za Udbu.

“Mostarski centar Udbe u bivšoj Jugoslaviji bio je jedan od najgorih za Hrvate. Najzloglasniji i najmoćniji udbaški centar u svakom pogledu… Godine 1991. u proljeće, mladi Ivo Lučić, u 29. godini postaje načelnik tog Centra zloglasne Udbe! Iza toga, godine 1992. stvara SIS, vojnu obavještajnu službu”, u Bujici je rekao Jurčević.

Write a comment

Comments: 0