ISTINA - Alija Izmetbegović suradnik UDBE  i KOS-a od 1946 godine

Alija Izetbegović je vrbovan da radi za UDB-u još pri prvom hapšenju i zatvaranju 1946. godine. Od tada je njegova karijera krenula... pa je za dvije godine završio pravni fakultet i zatim dobio stan u strogom centru Sarajeva i šefovske dobro plaćene položaje u Jugoslaviji za koje niti jedan politički zatvorenik ne bi mogao niti da se kandidira a kamoli da ih dobije.

Supruga Alije Izetbegovića je cijeli svoj radni vijek provela kao uposlenica u Centralnom komitetu saveza komunista SR BiH u Sarajevu - zar mislite da bi supruga nekog ¨muslimanskog fundamentaliste¨ odnosno nekog ¨opasnog političkog protivnika¨ tada dobila takav posao kod komunista da radi u njihovoj glavnoj centrali u BiH?! Ne budite smiješni da tako nešto i pomislite.

Starija od dvije kćerke Alije Izetbegovića, Lejla Izetbegović, udala se za pripadnika intenzivno i u Sarajevu notorno poznato srbofilne, komunističke i naročito UDBAŠKE I KOS-ovske sarajevske porodice Akšamija. To je ista ona Lejla Akšamija koja je 1985. godine u Beogradu pregovarala s akademicima SANU, uključujući Dobricu Ćosića, Ljubu Tadića i ostale četnike, o tome kako će surađivati sa VELIKOSRPSKIM ČETNIČKIM PROJEKTOM.

A mlađa kćerka, Sabina Izetbegović, se također udala za sina veoma srbofilne, komunističke, udbaške i KOS-ovske JNA porodice Berberović. Otac Berberović je bio visoko rangirani oficir JNA, ključni šef KOS-a za Bosnu i Hercegovinu prije rata...

A sin Alije Izetbegovića, Bakir, se kao i njegove dvije sestre oženio za žestoko srbofilnu, komunističku, udbašku, KOS-ovsku porodicu, to jest za kćerku više rangiranog oficira JNA, Sebiju, koju znalci danas otvoreno zovu ¨OFICIRUŠA¨. A sestra te Sebije se udala za sina Udbaša Atifa Purivatre, Miru Purivatru, kojem su Alija i Bakir dali u ovih 20 godina milione za njegovu privatnu igračku nazvanu Sarajevo filmski festival.

Dakle, porodica Izetbegović je SRPSKA, UDBAŠKA, KOS-ovska porodica! Izvolite provjeravajte koliko god hoćete... neki od nas to znamo od kada je Izetbegović stupio na scenu 1990. godine, u glavnim crtama, a njegovo djelovanje je to stotinu puta pokazalo, kao što pokazuje i djelovanje njegovog sina Bakira koji je manje spretan od oca da to prikrije, jer je jednostavno glupson i arogantni lopovčina! Toliko o tome ovaj puta.

Write a comment

Comments: 0