I TO JE MOGUĆE U HRVATSKOJ  Kaznena prijava vukovarskom branitelju i pripadniku HOS-a

Dijeljenje1

Vukovarski branitelj Damir Markuš-Kutina, bivši pripadnik HOS-a koji se do zadnjeg dana borio u Vukovaru dobio je prekršajnu prijavu “zbog isticanja zakonom zabranjenih oznaka”.

Konkretno, riječ je o oznakama postrojbe HOS koje uz svoj grb imaju natpis Za dom spremni. Naime, riječ o oznakama njegove ratne postrojbe, odnosno oznake koju i danas koristi Udruga HOS, a koje su priznate statutom HV-a te samim tim postale i zakonite.Sramotno je da se proganjaju hrvatski ratnici koji su bili za dom spremni umrijeti, a mnogi su i život dali. Danas to nekima smeta. Kome? Onima istima koji štuju crvenu zločinačku petokraku koja nas je napadala i ubijala hrvatski narod, ista ta, samo u drugačijim uvjetima.

Često znam reći da rat nije gotov, samo se drugačije vodi, to je to. Ovo nije napad na mene osobno, ovo je napad na postrojbu HOS-a, na Domovinski rat, na dio hrvatske pobjedničke vojske. Dobit ću tu bitku, ali trebamo se svi zajedno potrudit da dobijemo i rat koji se vodi protiv nas hrvatskih ratnika i Domovinskog rata – rekao je za Fenix Damir Markuš Kutina.

Posljednjih dana na društvenim mrežama Kutini dolazi velika potpora i ohrabrenje,a na Facebooku se mjenjaju profilne slike u znak potpore ali i prosvjeda što se hrvatski branitelji šikaniraju.

-Hvala svima na velikoj podršci koja dolazi od Amerike, Australije, više europskih zemalja kao i od prijatelja iz domovine. Na sudu ću isto ponoviti da sam uvijek ZA DOM SPREMAN

Write a comment

Comments: 4